Per què està comprant Google empreses d’IA, professors i gurus?

La Singularitat i Internet

Al desembre 2012 Google va contractar a Ray Kurzweil com a cap d'enginyeria de l'empresa. Kurzweil és el guru de la Singularitat, una visió que sosté que en 2029 la intel·ligència artificial superarà la humana. En l'últim semestre de 2013 la companyia de la Mountain View va comprar vuit empreses especialitzades en robòtica. Boston Dynamics és l'empresa líder en el sector i que està especialitzada en la construcció de robots humanoides. Finalment el cofundador Serge Brin, va anunciar el 28 de maig de 2014 que la companyia ha dissenyat i fabricat discretament la seva pròpia línia de vehicles sense conductor que preveu començar a provar aquest mateix any.

El tema comú que uneix aquests fets és simple: es diu NAI, Xarxa d'Intel·ligència Artificial. Internet s'està transformant en un robot connectat, una màquina d'intel·ligència artificial o una xarxa d’elles que aprèn. Fins ara hem viscut en l'era de les tecnologies de la informació i la comunicació. A partir d'ara estem entrant en la de les tecnologies d’intel·ligència, aprenentatge i creació. Aquesta és la propera frontera de la Internet.

Llegir més >>

   

Acord amb EPSON per a les MOVERIO smart glasses

La Fundació i2CAT serà l’encarregada de gestionar el Centre de Competències MOVERIO, les ulleres intel·ligents d’EPSON, en el qual es desenvoluparan diferents productes i serveis relacionats amb aquest wearable en àmbits com la indústria, la cultura o la salut.

Llegir més >>

 

i2CAT, 10 anys liderant la recerca d’Internet a Catalunya

El Palau de la Generalitat ha estat l’escenari de la celebració del 10è aniversari de la Fundació i2CAT, on es va fer un repàs de la trajectòria i el futur de l’entitat. Nombroses personalitats de l’àmbit públic i privat relacionades amb la Fundació han volgut ser presents a l’acte.

Llegir més >>

     
   
     
 

Geriatric area
Projecte GTRS (Global Tele Rehabilitation System)

Ràdio 4
Entrevista Ràdio 4. Programa Prefèrencies.  (Joan Manel Martin i Sergi Figuerola)

Ajuntament de Rubí
Implantació Projecte SODALES

PDF
Economia col·laborativa

 
     
     
 
Agenda. Properes activitats
.